Het nieuwe normaal in kledingverstrekking

Als specialist op het gebied van kledinguitgifte en -inname krijgt LCT-Textilligence veel vragen omtrent de invloed van corona maatregelen op de kledingverstrekking. Is het verantwoord om op de huidige manier door te gaan? Heeft geautomatiseerde kledinguitgifte specifieke maatregelen nodig ? Voldoet onze uitgifte automaat aan de voorschriften, of welke aanpassingen zijn hiervoor nodig? Om u bewust te maken van de voordelen en te helpen bij het scheppen van de juiste condities, is deze checklist ‘kledinguitgifte corona-proof’ opgesteld.

Ook op het gebied van kledingverstrekking zijn een goede hygiëne en social distancing (1,5 meter afstand) het belangrijkst. Het goede nieuws is dat onze klanten door het gebruik van een kledinguitgifte systeem al aan veel criteria voor goede hygiëne voldoen. 

Algemeen

De noodzaak van kledinguitgifte wordt in deze pandemie nog maar eens extra aangetoond. Thuis wassen, met bedrijfskleding aan naar huis of naar het werk gaan, niet regelmatig de kleding verschonen, zijn allemaal risicofactoren waarbij het virus van huis naar het werk (of omgekeerd) wordt meegenomen. 

De inzet van bedrijfskleding wordt vaak gezien als corporate identity voor herkenbaarheid en teamvorming. Primair is de inzet van werk kleding echter een PBM (Persoonlijk Beschermings Middel). Dit werd voor de pandemie nog wel eens vergeten.

Gebruikt u deze crisis dan ook om uw medewerkers bewust te maken van de hygiëne regels binnen uw organisatie. In deze periode krijgt het zeker de aandacht die het altijd al verdiende.

Indien u een vrij-pakken systeem hanteert of met zoiets als een kastvaksysteem werkt is deze checklist wellicht iets minder interessant. Ons advies hierbij is de kleding door uw textielreiniger te laten verpakken om contact en kruisbestuiving te voorkomen. Voorkom dat gebruikers kleding gaan hamsteren door het proces op de piekmomenten fysiek te controleren. Hamstergedrag resulteert in decentrale onbeschermde voorraden van kleding waarbij kruisbesmetting niet kan worden voorkomen.

Indien u een systeem van LCT-Textilligence gebruikt, heeft de software ook een aantal rapportages waarmee u het proces kunt controleren. Denk aan het rapport “kleding uitgegeven aan een gebruiker langer dan xx dagen” of “kleding langer in het systeem dan xx dagen”. Wilt u ons whitepaper ontvangen, waarin wij dieper ingaan op de mogelijkheden van rapportages, dan kunt u zich hiervoor aanmelden.

Deze checklist is zorgvuldig samengesteld door ons team en wij hopen u hiermee van dienst te zijn. We hebben geprobeerd mee te denken, zodat u niets vergeet in een proces wat belangrijk is voor uw medewerkers.