Vacature Technical Support Engineer

Ben jij servicegericht en stressbestendig en wil je werken bij een internationaal en innovatief bedrijf met een uniek product? Solliciteer dan op deze vacature Technical Support Engineer! Jij wordt bij ons de aangewezen persoon om onze klanten, dealers te voorzien van 1e lijns- technisch support.

Waar kom je te werken?

LCT-Textilligence is specialist in kledingbeheer, uitgifte- en garderobesystemen die uitgerust zijn met RFID oplossingen voor textielbeheer. Vrijwel alle nieuwe technologieën, zowel hardware als software, worden door onze eigen R&D afdeling ontwikkeld. Mede hierdoor behoren wij al tientallen jaren tot de top van de markt en zijn we in meer dan 40 landen actief.

Wat ga je doen?

Als Technical support engineer ben je verantwoordelijk voor het technische support aan onze klanten, dealers en monteurs over onze kledinguitgifte machines en bijbehorende randapparatuur. Je krijgt te maken met een diversiteit aan vragen, verzoeken en storingen. Deze verzoeken zijn veelal in het Duits en/of Frans.

Het is belangrijk om de juiste prioriteiten te stellen en op basis van je technisch inzicht urgente problemen te onderkennen. Je registreert de binnengekomen gesprekken, de uitvoering en de afhandeling. Veelal wordt er via remote verbindingen contact gemaakt met de machine om zo een goede analyse te kunnen maken.

Tevens werk je mee aan het optimaliseren en uitwerken van handleidingen. Het verrichten van administratieve werkzaamheden en het uitvoeren van testwerkzaamheden aan nieuw ontwikkelde machines /software.

In deze functie draai je mee in een bereikbaarheidsdienst (gemiddeld 1 x per 8 weken)

Wat breng jij mee als Technical Support Engineer?

  • Je hebt een afgeronde MBO of HBO opleiding. Ben je net starter op de arbeidsmarkt, ook dan nodigen we je van harte uit om te reageren.
  • Ervaring met computers en/of techniek, of in ieder geval interesse hebben om dit te leren.
  • Je kunt een telefoongesprek voeren in de Nederlandse, Engelse en  Duitse en/of Franse taal.
  • Ervaring in functie waarbij gewerkt is met remote verbindingen, is een pré;
  • Je hebt goede schriftelijke, sociale en communicatieve vaardigheden;
  • Je bent zelfstandig, oplossingsgericht en flexibel;
  • Woonachtig midden van het land;

Wat hebben we jou te bieden

Je komt te werken in een team van 4 medewerkers. Dit team is mede verantwoordelijk voor je opleiding. Je gaat mee op locatie om kennis op te doen van onze producten. We zijn een organisatie waar ruimte is voor eigen ontwikkeling.

We bieden een markt conform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden:
Zoals bijvoorbeeld :

  • 27 vakantiedagen;
  • Reiskostenvergoeding;
  • Pensioenregeling;

Lijkt het je wat of wil je een keer komen kennismaken neem dan contact op met Elleke Otten, Teammanager customer Support, telefonisch via 0344-749149 of stuur je CV met een korte uitleg van je persoon per mail vacature@LCT-Textilligence.com

 

terug naar vacatures