Faq’s

Op deze pagina vind u veel gestelde vragen met betrekking tot Kleding Uitgiftesystemen:

Wat is een KUA?

KUA staat voor Kleding Uitgifte Automaat. In een KUA wordt schone dienstkleding (hangend of gevouwen) opgeslagen waarna een medewerker middels een personeelsbadge schone kleding kan halen. Bij de KUA van LCT-Textilligence is een KIA (Kleding Inname Automaat) dringend gewenst. Hiermee kan het systeem sluitend worden gemaakt. LCT-Textilligence leverde de eerste KUA in Nederland. Sindsdien is KUA een begrip geworden als bijvoorbeeld spa rood. Er zijn meerdere merken die de afkorting gebruiken. LCT-Textilligence was de eerste. In het buitenland wordt de naam CHIPTEX-Liner gebruikt.

Kan alle kleding in een KUA worden gebruikt?

In principe kan alle kleding, voorzien van een chip, in de KUA. Accessoires zoals sloven, stropdassen en sjaals zijn niet geschikt voor een KUA. In de CHIPTEX-Liner kan alles worden gebruikt wat op een kleerhanger blijft hangen. Bij dikkere kleding kan het systeem op maat worden gemaakt voor de benodigde ruimte en ook voor gevouwen kleding zijn verschillende vakgroottes beschikbaar.

Kan alleen kleding in de KUA ondergebracht worden?

De CHIPTEX-Liner (hangend systeem) is alleen geschikt voor kleding. Onze andere systemen zijn zowel geschikt voor kleding als voor andere items als klompen. Daarnaast zijn er systemen voor de opslag van Persoonlijke Beschermingsmiddelen als handschoenen, helmen, mondkapjes etc. Deze hoeven voorzien te zijn van een chip.

Moet kleding altijd hangend worden aangeleverd?

Voor het systeem voor hangende kleding, de CHIPTEX-Liner, dient kleding op kleerhangers aangeleverd te worden. Voor kleinere instellingen of kleine groepen gebruikers (bv OK afdeling) zijn diverse andere systemen beschikbaar. Hierbij dient de kleding gevouwen aangeleverd te worden.