Het belang van stofarme opslag van bedrijfskleding
Eerder in de publicatie “Hygiëne begint bij schone bedrijfskleding” las u over het belang van hygiënische bedrijfskleding en het beperken van risicofactoren. Doordat minder tot geen contact gemaakt wordt met de bedrijfskleding tussen het moment van bewassen en het daadwerkelijk dragen ervan, is het risico op overdracht van virussen of bacteriën veel kleiner. Ook de opslag van kleding kan bijdragen aan de hygiëne. Zeker wanneer niet elk artikel even snel rouleert, is een stofvrije opslag gewenst, zodat uw bedrijfskleding ook hygiënisch blijft wanneer deze langer ‘op de plank’ ligt.
Stofvrij opslaan van bedrijfskleding
Opslag van bedrijfskleding in een open ruimte of magazijn toegankelijk voor meerdere personen is niet ongewoon. Vaak gebeurt dit al jaren zo en is de opslag van bedrijfskleding niet iets dat hoog op de agenda staat. Door strengere regels op het gebied van hygiëne op de werkvloer is er gelukkig steeds meer aandacht voor dit onderwerp. Stofvrije opslag is één van de manieren om de hygiëne te bevorderen. Door de bedrijfskleding afgesloten op te slaan, kan er geen stof bij komen. Individueel opslaan van kledingstukken kan door gebruik te maken van een kledinguitgifte automaat (KUA). Hoewel de keuze voor een KUA vaak eerder gebaseerd is op kostenbesparing, ruimtebesparing of inzicht in het kledinggebruik, is stofvrije opslag een zeer welkom bijkomend voordeel.
Stofvrij i.c.m. andere voordelen
LCT heeft verschillende uitgiftesystemen ontwikkeld waarbij elk kledingstuk in een afgesloten, stofvrij compartiment ligt. Voorbeelden hiervan zijn de Chiptex-OSL en Chiptex-Sizer; compacte kledinguitgifte systemen in kastuitvoering. Deze systemen brengen ook veel andere voordelen met zich mee. Zo kunnen ze in de gang of in de kleedkamer geplaatst worden waardoor geen separate ruimte of magazijn benodigd is. Uiteraard zijn de systemen 24/7 operationeel. De slimme software maakt het daarnaast mogelijk om FIFO uit te geven, waardoor het gehele kledingpakket rouleert.
Wanneer de situatie hierom vraagt, is het verpakken van kleding een extra middel om de hygiëne te waarborgen. LCT systemen zijn erop ingericht ook verpakte kleding te kunnen behandelen. De RFID technologie waarop zij de uitgiftes registreren, werkt onverminderd bij in plastic verpakte artikelen. Zo zijn er verschillende mogelijkheden die kleding niet alleen hygiënisch maar ook stofvrij opslaan.
Meer weten? Geef ons een seintje!
Wilt u meer informatie neemt u dan contact met ons op. Onze website geeft u ook informatie aangaande de mogelijkheden.