22050058_award_winning

CHIPTEX U-Cab

Geautomatiseerd kledinguitgifte systeem

Wij openen de deur voor u naar een geautomatiseerde kledinguitgifte systeem. De CHIPTEX U-Cab maakt geautomatiseerde kledinguitgifte al interessant vanaf 30 medewerkers. De CHIPTEX U-Cab is een compacte en modulaire inname- en uitgifte automaat voor bedrijfskleding. De kleding wordt als niet gepersonaliseerde kleding aangeboden, maar tijdens de uitgifte door middel van UHF RFID chips tijdelijk gepersonaliseerd.

Gebruikers profiteren van een grotere flexibiliteit en kunnen altijd beschikken over kleding. Ze zijn niet meer afhankelijk van openingstijden. Met de CHIPTEX U-Cab is 24 uur per dag, 7 dagen per week uitgifte en inname van kleding mogelijk. Misbruik en verlies worden hiermee tot een minimum beperkt.

Play Video

Eenvoudige identificatie en bediening

Het kledinguitgifte systeem werkt zeer eenvoudig; De gebruiker meldt zich aan met een ID kaart of digitale toegangssleutel. Door op de pictogrammen op het kleuren touchscreen te drukken bestelt de gebruiker de artikelen die gewenst zijn en waarvoor de gebruiker geautoriseerd is. Het systeem ontgrendelt de deuren waarna de gebruiker de kledingdelen uit de kast pakt. Zodra de deur gesloten is worden alle RFID chips in de kast opnieuw gescand. Teveel meegenomen kleding of ongeautoriseerde artikelen worden gerapporteerd. Middels het kredietsysteem wordt voorkomen dat gebruikers schone kleding kunnen pakken zonder dat men de vuile kleding heeft teruggegeven. Hiermee houdt u grip op de voorraad en controle over het proces.

Klantverhaal

Barry Callebaut: Heel tevreden met LCT-Textilligence

Inname van gebruikte kleding

Voor de inname is geen ID-kaart benodigd. De gebruiker hoeft enkel de kledingstukken in het innamestation te deponeren. Het systeem detecteert de kleding en verwerkt deze in de database. Het innamestation is beschikbaar in diverse uitvoeringen en is centraal gesitueerd of gekoppeld aan de uitgiftekast.

Beladen van het kledinguitgifte systeem

Het beladen gaat snel en eenvoudig. Het systeem genereert een overzicht wat er beladen dient te worden om de optimale voorraad te bevatten. Per vak zijn één of meerdere artikel/maat combinaties gedefinieerd. De operator opent een vak en legt de kleding erin. Het systeem scant de nieuwe voorraad. Onjuiste artikelen worden direct gedetecteerd middels een melding op het scherm. Na het beladen is het systeem direct weer beschikbaar voor uitgifte.

Standaard uitvoering

De standaard uitvoering bestaat uit een kast met vier eenheden met compartimenten. In elk compartiment worden één of meerdere artikelen beladen. Met de standaard uitvoering wordt RFID apparatuur en een 7 Inch bestelscherm geleverd.
De kast bestaat uit elementen met een vloeroppervlak 80 x 60 cm en is 210 cm hoog. Dankzij de representatieve vormgeving zijn deze systemen overal neer te zetten.

Uitbreidingsmogelijkheden

De capaciteit van de standaarduitvoering is uit te breiden met een innamestation(s) voor vuile kleding of extra opslagcompartimenten. De uitbreidingselementen worden compleet geleverd inclusief bekabeling. Bij meer dan 31 opslagcompartimenten is een extra standaard uitvoering benodigd.

Gecontroleerde inname

Naast de controle op welke kleding er wordt uitgegeven wordt ook bij de inname geregistreerd wat er wordt ingenomen. Hiermee wordt gecontroleerd of iedereen zijn of haar uitgenomen kleding weer ter reiniging aanbiedt. De wasserij kan ook worden gecontroleerd op het terugleveren van de ter reiniging aangeboden kleding.

Kledingbeheer

Het systeem wordt geleverd met de CHIPTEX software oplossing. Kledingbeheer kan door uzelf gedaan worden of uitbesteedt worden aan uw textielreiniger. Met het CHIPTEX software platform wordt uw kledingbeheer inzichtelijk en stuurbaar. Geen verrassingen meer in budgetten door verlies of diefstal van kleding.

CHIPTEX U-Cab kledinguitgifte systeem
CHIPTEX U-Cab kledinguitgifte systeem