Haben Sie eine Idee davon, wie Ihre Mitarbeiter herumlaufen?

Representativiteit: Leeftijdsanalyse kledingpakket en slapende voorraden

Hoe uw medewerkers eruit zien als ze aan het werk zijn is belangrijk. Een baliemedewerker met grauwe vlekken op zijn overhemd of een damesrok waar de rits niet helemaal sluit is geen presentatie van het bedrijf waarvoor ze werken. Als de ober er groezelig uitziet, wat kan je dan in de keuken van het restaurant verwachten?

Grote hotelketens maken gebruik van kledinguitgifte systemen. Hiermee wordt housekeeping ontzorgd. De kledinguitgifte automaat verstrekt de kleding 24 uur per dag aan de medewerker. Heeft hij tijdens het werk op z’n overhemd gemorst dan haalt hij net zo gemakkelijk weer een schoon overhemd uit het systeem. 

Behalve de beschikbaarheid van kleding is de registratie van het gebruik van de kleding net zo belangrijk. Kleding die een flink aantal keer gereinigd is begint slijtage te vertonen. Deze kleding moet worden vervangen voordat ze groezelig wordt. Kleding die nauwelijks gebruikt wordt (omdat er geen behoefte aan is) slijt overigens ook. Deze vertoont verkleuringen en raakt uit model. 

Een Kledinguitgifte Automaat registreert het gebruik van de kleding én de gebruiker. Afschrijving van de bedrijfskleding kan daardoor eenvoudig op basis van het aantal wasbeurten gebeuren. Kleding kan bij 30 wasbeurten aan de linnenkamer medewerker worden getoond om te bepalen of deze nog eens 10 wasbeurten mee kan. Hierdoor zorgt u ervoor dat de medewerker er altijd onberispelijk bij loopt. 

Indien een medewerker zijn kleding niet vaak genoeg reinigt gaat dit ook ten koste van zijn of haar presentatie aan de gast of klant. De kledinguitgifte automaat kan ook een rapportage geven van de gebruiksfrequentie. Zo onderzoekt u alleen de excessen, zowel in negatieve als in positieve zin.

Op basis van de gebruiksstatistieken kunt u ook de vervanging van de kleding begroten. Indien kleding gemiddeld drie keer per maand gereinigd wordt en vijftig wasbeurten meegaat weet u precies welke kledingstukken u in de gaten moet houden. Het systeem helpt u te bepalen of er voldoende kleding in roulatie is en welke kleding komend jaar vervangen moet worden. U behoeft dus geen verrassingen meer te verwachten.

Redenen genoeg waarom de grotere hotels gebruik maken van een kledinguitgifte systeem:

  • 24-7 kleding beschikbaar voor vast personeel en uitzendkrachten
  • Inzicht in het gebruik van de kledingpool.
  • Afschrijving van kleding op basis van de leeftijd van een kledingstuk of op basis van het gebruik
  • Personeel is altijd representatief

Wenst u meer inzicht in de kwalitatieve en kwantitatieve argumenten voor de aanschaf van een kledinguitgifte systeem laat u dan hier een berichtje achter. Wij nemen dan contact met u op voor een (digitale) afspraak om u vrijblijvend te informeren naar de mogelijkheden. LCT-Textilligence heeft voor elke organisatie een oplossing.