Kledinguitgifte systemen

Bedrijfskleding is van essentieel belang voor bedrijven die de veiligheid van hun werknemers en de uniformiteit van hun imago willen waarborgen. Het beheren en distribueren van bedrijfskleding kan echter een uitdaging zijn, vooral voor bedrijven met veel werknemers en meerdere locaties. In dit artikel gaan we in op de voordelen van kledinguitgifte systemen voor bedrijfskleding en wat ze kunnen betekenen voor uw bedrijf.

Bedrijfskleding is niet alleen belangrijk voor de veiligheid van werknemers en de branding van een bedrijf, maar kan ook de productiviteit en moraal van werknemers beïnvloeden. Bedrijven moeten echter rekening houden met factoren zoals maatvoering, stijl, branding en het beheer van meerdere locaties. Dit is waar kledinguitgifte systemen van pas komen.

22050058_intelligent solucions

Wat is een kledinguitgifte systeem?

Een kledinguitgifte systeem is een geautomatiseerde oplossing voor het beheren en uitgeven van bedrijfskleding. Het systeem maakt het mogelijk om werknemers gemakkelijk toegang te geven tot de juiste kleding en maten, terwijl het ook het proces van het bijhouden van de voorraad, de uitgifte en de inname van kleding vereenvoudigt.

Hoe werkt een kledinguitgifte systeem?

Een kledinguitgifte systeem kan worden geïmplementeerd als een zelfbedieningsstation of door een medewerker. Werknemers scannen hun badge, selecteren de kledingstukken en maten die ze nodig hebben en het systeem geeft de items uit. Een kledinguitgifte systeem kan worden aangesloten op het HR-systeem van een bedrijf om te zorgen voor een efficiënte uitwisseling van informatie over nieuwe medewerkers, vertrekkende medewerkers en veranderingen in de maatvoering.

De voordelen van kledinguitgifte systemen voor bedrijfskleding

Het gebruik van een kledinguitgifte systeem kan een aantal voordelen opleveren voor bedrijven. Hieronder volgen de belangrijkste voordelen:

1. Efficiëntie

Een kledinguitgifte systeem vereenvoudigt het proces van het uitgeven van bedrijfskleding, waardoor er minder tijd en middelen nodig zijn om dit handmatig te doen. Dit vermindert ook de kans op fouten, vertragingen en misverstanden.

2. Kostenbesparing

Het gebruik van een kledinguitgifte systeem vermindert de kans op verloren of beschadigde kledingstukken, wat kan leiden tot een aanzienlijke kostenbesparing. Bovendien kunnen bedrijven ervoor kiezen om alleen de kledingstukken te bestellen die daadwerkelijk nodig zijn, in plaats van grote hoeveelheden voorraad aan te houden. Dit vermindert niet alleen de kosten van het kopen van overtollige kleding, maar ook de kosten van het opslaan en beheren van die voorraad.

3. Uniformiteit en branding

Een kledinguitgifte systeem zorgt ervoor dat alle werknemers dezelfde kleding dragen en dat deze kleding ook voldoet aan de branding van het bedrijf. Dit helpt bij het creëren van een uniform imago en vergroot de herkenbaarheid van het bedrijf.

4. Veiligheid

Bepaalde industrieën vereisen specifieke kledingstukken voor de veiligheid van werknemers, zoals reflecterende kleding voor werknemers die werken op wegen. Een kledinguitgifte systeem zorgt ervoor dat de juiste kledingstukken beschikbaar zijn voor werknemers, waardoor de veiligheid op de werkvloer wordt verbeterd.

Conclusie

Het gebruik van een kledinguitgifte systeem kan een groot aantal voordelen opleveren voor bedrijven die bedrijfskleding uitgeven. Van efficiëntie en kostenbesparing tot uniformiteit en veiligheid, een kledinguitgifte systeem kan helpen bij het stroomlijnen van het proces van bedrijfskledingbeheer en het verbeteren van de veiligheid en imago van een bedrijf.

IMG_0417 fotorh_liner

De CHIPTEX-Liner: gemak, zekerheid en kostenreductie

Met de CHIPTEX-Liner biedt LCT, LCT-Textilligence u maatwerk in kledinguitgifte op basis van bewezen en duurzame techniek.

Lees verder

Lockerbag_9987 fotorh

De CHIPTEX-Lockerbag: ruimtebesparend garderobesysteem

Met de door LCT-Textilligence ontwikkelde CHIPTEX-Lockerbag krijgt u garderobe een aantal verrassende nieuwe mogelijkheden.

Lees verder

Sizer - Campina, model in ziekenhuiskleding (39)

De CHIPTEX-Sizer: maximale prestaties, optimale ruimtebenutting

Voor het uitgeven van gevouwen kleding (bijvoorbeeld OK kleding), gesealde bedrijfskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen ontwikkelde LCT-Textilligence de CHIPTEX-Sizer.

Lees verder

CHIPTEX-OSL kledinguitgifte systeem

De CHIPTEX-OSL: ruimtebesparende uitgifte op één m²

De CHIPTEX-OSL is een systeem voor uitgifte van gevouwen kleding. Dit systeem is zeer geschikt voor het OK of verder weg gelegen afdelingen.

Lees verder

CHIPTEX U-Cab kledinguitgifte systeem

De CHIPTEX UCab: geautomatiseerde kledinguitgifte

Wij openen de deur voor u naar geautomatiseerde kleding-uitgifte. De CHIPTEX U-Cab maakt geautomatiseerde kledinguitgifte al interessant vanaf 30 medewerkers.

Lees verder

Automatische kledingregistratie via UHF RFID

De Walk'n Closet: automatische registratie via UHF RFID

LCT-Textilligence heeft de Walk'n Closet ontwikkeld als nieuwste oplossing voor het geregistreerd verstrekken van kleding (en andere items). Anders dan bestaande kledinguitgiftesystemen betreft dit een open systeem.

Lees verder