22050058_award_winning

CHIPTEX-OSL

Ruimtebesparend kledinguitgifte systeem op één m²

De CHIPTEX-OSL is een kledinguitgifte systeem voor gevouwen kleding. Naast kleding is het systeem ook geschikt voor de uitgifte van klompen, handschoenen of andere materialen. Er is zeer weinig vloeroppervlak nodig voor dit systeem, één m² voor de opslag van 240 kledingstukken. Indien meer capaciteit benodigd is, kunnen meerdere units aan elkaar gekoppeld worden. Door de schaalbare opzet is het systeem al vanaf 50 gebruikers rendabel.

Omdat verschillende artikelen via de CHIPTEX-OSL uitgegeven kunnen worden zijn de afmetingen van de compartimenten instelbaar. Het systeem heeft 8 lagen. De grootte van de vakken kan per laag verschillend zijn.

Play Video

RFID kledinguitgifte of niet

Het systeem identificeert de artikelen aan de hand van RFID chiplabels. U heeft hierdoor altijd inzicht waar kledingstukken zich bevinden: in het systeem, bij de wasserij of bij de gebruiker. Ook kunt u bijvoorbeeld zien hoeveel en welke kledingstukken de medewerker in bezit heeft. Het systeem kan ook zonder RFID functioneren. Klompen of andere artikelen zoals handschoenen, gehoorbescherming en dergelijke hoeven bijvoorbeeld niet voorzien te zijn van RFID chiplabels. Hiermee is de CHIPTEX-OSL een slimme oplossing voor iedere situatie.

Gebruikersgemak

Met een persoonlijke pas kan iedere medewerker via een gebruiksvriendelijk touchscreen de juiste artikelen uit het systeem halen. Snel en gemakkelijk, 24/7. Uitgeven duurt slechts enkele seconden per artikel. Vuile kleding wordt via het systeem ingenomen. Het systeem kan gepersonaliseerde en maatkleding door elkaar verstrekken. Handig voor elke organisatie.

CHIPTEX-OSL kledinguitgifte systeem

Managementinformatie

De CHIPTEX-OSL werkt met een kredietstelsel. Hierdoor kunnen gebruikers nooit méér kleding in hun bezit hebben dan is toegestaan. U kunt op deze wijze het aantal roulerende kledingstukken tot een minimum beperken. Daarbij voorkomt u tevens verlies van kleding en andere artikelen.
De CHIPTEX-OSL biedt u overzichtelijke managementinformatie om volledig beheer te hebben over kleding en gebruikers. Ook kan de CHIPTEX-OSL gekoppeld worden aan andere informatiesystemen, bijvoorbeeld die van de wasserij.

Stofarme opslag

Een van de vele voordelen van de CHIPTEX-OSL is dat kledingstukken, kledingsets en andere artikelen in een goed afgesloten, stofarme ruimte bewaard worden. Dit betekent dat de medewerkers altijd volgens de regelgeving gekleed zijn.

Snelle en slimme belading van het kledinguitgifte systeem

De CHIPTEX-OSL kan eenvoudig worden beladen. De kleding hoeft geen vaste plaats in het systeem te hebben. Hierdoor kan het beladen extra snel plaatsvinden. Doordat de RFID chips bij belading geregistreerd worden, weet het systeem exact wat er aanwezig is. Hierdoor kan een beladingsadvies worden gegenereerd, waarmee u de juiste kleding kunt beladen.

CHIPTEX productfamilie

De CHIPTEX-OSL maakt gebruik van CHIPTEX software. Koppeling met alle andere CHIPTEX oplossingen van LCT-Textilligence is hierdoor mogelijk en u werkt vanuit één software pakket.

CHIPTEX-OSL kledinguitgifte systeem
CHIPTEX-OSL kledinguitgifte systeem, uitgifte van bedrijfskleding