UHF RFID

Sneller, verder, meer

De laatste generatie tags zorgt ervoor dat er duizenden items gescand kunnen worden in enkele seconden. Dat laat ook toe om linnen efficiënt te traceren, op elk moment binnen het logistieke proces.

Meten is weten, dat weet iedereen

UHF RFID is het ideale hulpmiddel om alle processen te controleren en sturen, om de economische parameters te kunnen berekenen en om productie en transport te plannen. Geen wonder dat steeds meer industriële wasserijen, ziekenhuizen, hotels en andere organisaties graag gebruik maken van UHF RFID tags. Artikelen zullen immers op het juiste moment en op de juiste plaats geleverd moeten worden – geen noodverplaatsingen meer – de omloopsnelheid wordt verhoogd, stille voorraden verdwijnen en er moet minder snel aangekocht worden. Slecht leesbare barcodes behoren tot de verleden tijd.

RFID-shutterstock_104166902-768x576

Als een schaduw

Door de track and trace kunt u exact zien wat gewassen en weer terug geleverd wordt, welke items opnieuw gewassen of hersteld dienen te worden en dus kunnen ook de facturen correct opgesteld worden. Op die manier genereert u altijd een nuttige gegevensstroom.

Voor het ziekenhuis of het hotel dat gebruik maakt van de textiel items kan het hygiëne- of veiligheidsaspect van de tags een goede reden zijn om over teschakelen op UHF RFID. De UHF-chips laten het toe om de voorraden optimaal te beheren en onder controle te houden. Een voordeel dat niet mag worden weggecijferd. 

Het loont echter de moeite om ook te investeren in managementsystemen om uiteindelijk te komen tot een snellere afhandeling en ook menselijke fouten uit te sluiten. Visueel contact wordt immers overbodig. Al die elementen leiden tot een integrale kostenbesparing, de ROI is dus groot, zelfs als de tags ingezet worden om goedkope items te volgen. UHF Fujitsu tags doorstaan eenvoudig honderden wascycli en de hoge fysieke en chemische uitdagingen die de industriële wasserij aan hen stelt. Denk maar aan het water, de temperaturen boven 200 graden of de kracht van de mangels.

Omdat iedereen een beter inzicht krijgt in de snelheid/traagheid van de logistiek, ontstaat er door de implementatie van UHF technologie een nauwere samenwerking tussen klant en wasserij. Tijdens gesprekken maakt giswerk voortaan plaats voor reële data. Steeds vaker wordt de inzet van UHF tags door wasserijen dan ook gebruikt als Unique Selling Point. De hedendaagse UHF RFID tags zijn zo geavanceerd dat ze perfect toegepast kunnen worden in zowel plat linnen van hotels en ziekenhuizen als in bewonerskleding van zorgcentra en robuuste werkoutfits van aannemers en industrie.