Transparant kledingbeheer in 3 stappen

Veel bedrijven hebben alle beschikbare bedrijfskleding ergens op een plank liggen waar medewerkers zelf de kleding van af kunnen pakken of waarbij een baliemedewerker de kleding verstrekt. Hierdoor hebben bedrijven vaak geen overzicht meer over al hun kledingverbruik. Dit zorgt niet alleen voor onduidelijkheden, maar ook voor grote tekorten en verlies van kledingstukken. De vraag die bij deze bedijven opkomt is: “Hoe krijg ik controle over en transparantie in mijn kledingbeheer?”

Stap 1: Inzicht in uw voorraadbeheer

De eerste stap naar controle bereik je door je voorraad bekend te maken en deze in realtime automatisch te laten bijwerken door een simpel beheerpograma en automatische kledinguitgiftesystemen van LCT.

Door elk kledingstuk van een wasbare RFID-chip te voorzien, identificeer je elk artikel als een uniek kledingstuk. Hierdoor wordt direct inzichtelijk hoeveel kledingstukken er binnen de organisatie zijn, hoeveel er in omloop zijn en welke eventueel bij de wasserij liggen. De eerste stap naar controle en transparantie is daarmee gezet. 

Stap 2: Kleding in omloop 

De voorraad zal vanaf nu niet meer op een plank liggen, maar zich in een geautomatiseerd kledinguitgiftesysteem bevinden. Hierdoor kan elke medewerker 24/7 gecontroleerd en geregistreerd kleding pakken en is de verstrekking van kleding niet meer gebonden aan vaste tijden. De uitgiftesystemen controleren dus niet alleen de beschikbare voorraad, maar controleren ook het gebruik van elke medewerker. 

Het onnodige kledinggebruik van uw medewerkers is nu per direct te controleren en te voorkomen, en onrechtmatig gebruik is zelfs uitgesloten. 

Als de medewerker eenmaal klaar is met zijn/haar dienst, dienen de kledingstukken ingeleverd te worden zodat deze gewassen kunnen worden. De ingeleverde kledingstukken zullen door de wasserij weer schoon aan u worden geleverd. Ook dit proces wordt door onze systemen en ons beheerprogramma geregistreerd, waardoor je het kledinggedrag van de medewerkers en de nieuwe voorraad gewassen kledingstukken kunt beheren.

Stap 3: Voorraad

De kledinguitgiftesystemen dienen ook als een geregistreerd magazijn, waarvan je op elk desgewenst moment kan zien hoeveel kledingstukken er nog op voorraad zijn of aangevuld moeten worden. Het persoonlijk moeten tellen en zoeken van kledingstukken om een inventaris te maken, is nu niet meer nodig. 

Rapportages gebruik

Door middel van rapportages die automatisch door onze software worden gemaakt weet je dus precies waar elk kledingstuk zich bevindt en of alle medewerkers elke dag van schone kleding worden voorzien. 

In slechts drie simpele stappen krijg je alle transparantie in en controle over jouw kledingbeheer.

Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op. Onze website geeft u ook al informatie aangaande de mogelijkheden.