Afbeeldingsresultaat voor sales medewerker

Accountmanager

LCT-Textilligence en de functie

LCT-Textilligence levert slimme oplossingen voor kledinguitgifte in diverse markten zoals de zorgsector maar ook de industrie, foodsector en meer exclusieve hotels. Met deze oplossingen worden voor de klant ruimte, kapitaal en arbeid bespaard. Welke oplossingen wij precies produceren lees je op onze website. LCT-Textilligence zoekt momenteel naar een relatiebeheerder met commerciële talenten met als focus de Nederlandse markt. Bij ons heet dit een accountmanager. Je bent verantwoordelijk voor de relatie met de bestaande klanten maar je hebt ook een sales target. De functie accountmanager staat tussen onze organisatie en de klant in. Je rapporteert hierbij direct aan de directie.

Type persoon

Omdat onze systemen veelal als duurzame productiemiddelen worden behandeld is er bij ons geen sprake van snelle verkoop. Een ordertraject duurt op zijn minst een maand of drie maar kan oplopen tot meerdere jaren. Een lange adem en een goede relatie met een opdrachtgever is hiervoor vereist. Zodra een klant een systeem heeft aangeschaft onderhouden wij graag die relatie. Je bezoekt de klant tenminste jaarlijks voor een accountmanagement gesprek en soms ook vaker indien er projecten rondom onze systemen actueel zijn.

Hoe ziet een dag van een accountmanager bij LCT-Textilligence er uit..?

Je hebt een aantal afspraken bij bestaande of nieuwe klanten in een bepaalde regio van Nederland. Voor je vertrekt check je jouw mail op urgente onderwerpen. Vanuit de auto heb je telefonisch contact met je collega's op kantoor over actuele onderwerpen.

Bij de klant bespreek je met een manager en/of operationeel leidinggevende het functioneren van de geleverde systemen. Je behandelt de dienstverlening en eventuele escalaties die hebben plaatsgevonden. Je informeert de klant over wijzigingen en nieuwe mogelijkheden. Vaak resulteert een gesprek in uitzoekwerk of een offerte voor een aanpassing welke je op kantoor of thuis voor de klant verzorgt. Je zet de vervolgtaken uit bij het customer support team of maakt de gevraagde offertes.

Interne werkzaamheden

Behalve je gesprekken met de klant neem je bij LCT-Textilligence ook deel aan de interne organisatie. Met jouw kennis van wat de klant wenst werken we aan de ontwikkeling van producten, software functionaliteiten en LCT-Textilligence dienstverlening.

Het commerciële team wordt ook actief ingezet voor de externe communicatie. Mailings, nieuwsbrieven, alles om de klant en prospect te informeren. We exposeren met onze producten op internationale beurzen en voeren verkoopgesprekken bij deze klanten en de belangrijkste influencers in de markt. In onze demoruimte kan je een goede presentatie geven en je bent een goede gastheer/gastvrouw voor geïnteresseerden of bezoekers.

Wie zoeken wij?

De persoon die wij zoeken :

  • Iemand met een HBO of universitair werk- en denkniveau met een commerciële opleiding.
  • Je bent een zelfstandig werkend persoon die kan omgaan met de vrijheid van een commerciële functie. 
  • Je bent communicatief sterk en kan je zowel schriftelijk als mondeling redden in tenminste de Nederlandse, Engelse én nog één vreemde taal.
  • In je communicatie ben je accuraat, klantgericht, representatief én pro actief.
  • Jouw voorkomen is casual maar representatief
  • De wensen van de klant staan bij jou centraal.

Jouw persoonlijke kenmerken zijn: stressbestendig, nauwkeurig in het plannen en nakomen van afspraken, creatief en oplossingsgericht en met flexibiliteit en inventiviteit om onvoorziene wendingen ineen situatie of een gesprek te kunnen beantwoorden. Wij zoeken geen ‘9 tot 5’ mentaliteit en je bent collegiaal en klantgericht. Je neemt individueel je verantwoordelijkheid, maar kan ook goed samenwerken in een internationaal salesteam. 

Wat bieden wij?

LCT-Textilligence is toonaangevend binnen onze branche. Onze producten hebben een A-merk status en staan bekend om hun betrouwbaarheid, hoogstaande kwaliteitsniveau en innovatief karakter. We bieden behalve een marktconform salaris met diverse secundaire voorwaarden een plek in een leuk team van mensen, die samen werken aan betere en mooiere oplossingen.

Ben jij de persoon die LCT-Textilligence komt versterken? Reageer dan snel met een korte mail met C.V. en stuur dit naar  Vacature@LCT-Textilligence.com  t.a.v. David Tiegelaar (Director Operations ). Wil je meer informatie? Stel dan je vraag via de mail.