Automatisering kledinguitgifte, juist voor het gemak

Het komt vaak voor en leidt tot grote ergernis bij personeel. Je wilt jouw werkkleding nemen uit een kast of van een rek, maar je vindt je maat niet of de kleding ligt door elkaar en deels op de grond. Er staan verschillende collega’s tegelijkertijd te zoeken naar hun kleding waardoor te veel mensen te dicht bij elkaar staan en het personeel begint al slecht gezind aan de dagtaak. 

Bij het aanleveren en inleggen van de kleding wordt een vaste structuur aangehouden, waarbij elk artikel en elke maat zijn eigen plek heeft. Desondanks – en dit is voor facilitair medewerkers en doorn in het oog – is het binnen de kortste keren weer omgetoverd tot een onoverzichtelijk geheel. Men zoekt naar het kledingstuk dat hij/zij de vorige keer ook heeft aangehad, of verschillende kledingstukken worden uit het schap genomen en weer teruggelegd, waardoor een onhygiënische situatie ontstaat. Maar ja, alles beter dan een onbegrijpelijk geautomatiseerd systeem, toch? Het duurt toch een eeuwigheid voordat medewerkers uitgevogeld hebben hoe zo’n systeem werkt?

Een KUA schept juist orde en eenvoud

Het antwoord op bovenstaande vragen is: INTEGENDEEL. Een KUA (kleding uitgifte automaat) zorgt ervoor dat uw bedrijfskleding op een gestructureerde manier wordt verstrekt en dat iedereen zijn/haar correcte maat heeft. Gebruikers kunnen met hun badge de gewenste kledij uit de automaat halen. Op een touchscreen kan men door eenvoudige pictogrammen te drukken de gewenste kledingstukken bestellen. Hierbij heeft elke gebruiker enkel de keuze uit de artikelen die binnen de eigen functie gangbaar zijn. Nooit meer het verkeerde kledingstuk, geen chaotische taferelen waarbij kledij op de grond ligt of niet overzichtelijk uitgegeven kan worden.

Ook de juiste maat is zo gevonden. Of beter gezegd, het systeem biedt automatisch de juiste maat aan, de persoonlijke standaardmaat is bekend. Een te groot of te klein kledingstuk per ongeluk mee nemen is dan ook verleden tijd. En wenst een gebruiker toch een maatje groter of kleiner? Geen probleem, de standaardmaat is eenvoudig aan te passen.

Door iedereen automatisch de juiste maat aan te bieden, is onnodig veel voorraad ook niet meer nodig. U hebt dus gewoon veel minder kleding nodig en u kan via het rapporteringsysteem, dat standaard op de KUA wordt geïnstalleerd, opvolgen wie welk kledingstuk heeft en waar het zich bevindt. Ook kan u op basis van de rapportages het optimale kledingpakket berekenen waardoor u nooit meer te veel kleding hoeft te kopen of huren.

Voordelen LCT-Textilligence Lockerbag systeem op een rij:

  • Kostenbesparend. U heeft minder kleding nodig, zowel maatgebonden- als persoons gebonden kleding
  • 100% traceerbaar
  • Veilig
  • Snelle uitgifte
  • Hygiënisch
  • Overzichtelijk 

Wilt u meer informatie neemt u dan contact met ons op. Onze website geeft u ook al informatie aangaande de mogelijkheden.