Kledinguitgifte vergt teveel ruimte

Een systeem voor het gecontroleerd verstrekken en innemen van kleding is een ruimtebesparende oplossing. In de loop van de jaren groeit het kledingpakket binnen uw organisatie. Dit is veelal het gevolg van nieuwe artikelen voor comfort van de gebruiker of nieuwe artikelen wegens nieuwe richtlijnen van de arbodienst of overheid. Wat begint met een paar kleine lockertjes voor de bedrijfskleding kan snel uitgroeien tot een enorme berg ongeorganiseerde bedrijfskleding op schappen of in kasten waarvan het compleet onduidelijk is of het werkelijk benodigd is of niet. De ruimtebehoefte van kledinguitgifte neemt daardoor behoorlijk toe.

Afstemmen aanbod en vraag

De uitgiftesystemen van LCT-Textilligence zijn compacte en plaats besparende systemen. Belangrijkste reden hiervoor is het feit dat de behoefte en aanbod naadloos op elkaar afgestemd kan worden. De benodigde opslagcapaciteit bestaat uit de kledingbehoefte tussen twee leveringen van de wasserij aangevuld met een kleine veiligheidsvoorraad. Op basis van het aantal mogelijke gebruikers en de toegewezen maten per artikel kan proactief worden berekend wat de kledingbehoefte in potentie is en hoeveel kleding bij de leverancier besteld dient te worden.

Historische data als basis

Op basis van het historisch verbruik van kleding wordt de aanwezige opslagcapaciteit efficiënt ingedeeld. Hierdoor wordt voorkomen dat het systeem logistiek gezien verstopt raakt met kleding die niet gebruikt wordt.
Efficiënt kledinggebruik heeft als positief gevolg dat de kledingvoorraad wordt aangepast aan de behoefte. Er is dus minder kleding benodigd. Dit heeft dan weer een positief effect op het benodigde vloeroppervlak voor kledinguitgifte.

Vierkante meter prijzen

In sommige nieuwbouw situaties wordt gerekend met een vierkante meter prijs van ca € 1.000,– per vierkante meter. Als er op kledinguitgifte een dertigtal vierkante meters kan worden bespaard is dat een besparing van € 30K. Dit resulteert vervolgens ook in gemak voor de gebruiker en een optimale dienstverlening naar de eindgebruiker.

De oplossing

LCT-Textilligence maakt uitgiftesystemen in diverse uitvoeringen. Elke oplossing heeft zijn eigen specifieke voordelen. In vrijwel alle gevallen wordt ruimte bespaard. LCT-Textilligence kijkt graag met u mee wat voor een mogelijkheden er zijn voor het besparen van vierkante meters, logistieke en handlingskosten. Op alle drie de vlakken maakt LCT-Textilligence een besparing mogelijk.

Wilt u meer informatie over plaats besparende kledinguitgifte systemen of een oplossing voor uw garderobe neemt u dan contact met ons op. Onze accountmanager staat u graag te woord en werkt een vrijblijvend voorstel voor u uit.