Commercieel medewerker

Deze functie is zeer veelzijdig van aard. Wij zoeken een commercieel talent voor de Duitse markt welke alle facetten van het verkoopproces als uitdaging ziet. Denk hierbij aan het aandacht bieden aan onze bestaande klanten (Accountmanagement), het maken van offertes, het bezoeken van klanten met interesse voor onze producten maar ook deel uitmaken van een beursteam of meedenken in de ontwikkeling van onze systemen. Geen snelle verkoop maar een relationele verkoopbenadering. Onze systemen hebben namelijk vaak een langere leadtime.

Omdat onze organisatie een internationaal karakter heeft, is een meer dan redelijke beheersing van een extra taal naast de Nederlandse en Engelse taal een vereiste. Wij zoeken een medewerker met een HBO werk- en denkniveau, goede communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk). Een starter op de arbeidsmarkt welke een HBO opleiding heeft afgerond, behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Na de inwerkperiode werk je ongeveer 50 procent van de tijd buiten de deur en 50 procent van de tijd op kantoor. Per week kan dit verschillen. Dit impliceert een veelzijdige en afwisselende baan wat soms ook privé zijn invloed heeft. Wij zoeken iemand die geen negen tot vijf mentaliteit heeft.

Je gesprekspartners variëren van inkoper, facilitair manager, veiligheidsdeskundige, ICT-manager, hoofd logistiek tot ook medewerker linnenkamer. Een veelzijdige doelgroep waarbij enige technische affiniteit en enige kennis van ICT gewenst zijn. LCT-Textilligence is geen organisatie met een sterke hiërarchie. Wij zoeken daarom ook medewerkers die goed zelfstandig kunnen functioneren en opereren maar ook met plezier in een team kunnen werken, met een focus op het groeien en verder ontwikkelen van de LCT-Textilligence en LCT-Olmatic organisatie.

De taken van de commercieel medewerker:

  • Accountmanagement bij bestaande klanten in zorg en industrie voor zowel LCT-Textilligence als onze andere werkmaatschappij LCT-Olmatic BV
  • Zoeken naar nieuwe afzetmarkten en het opvolgen van informatie-aanvragen
  • Bezoeken van prospects en suspects in binnen- en buitenland
  • “Koud bellen” voor afspraken
  • Ondersteuning van buitenlandse wederverkopers/klanten
  • Maken van offertes voor zowel kleinere als grotere projecten (bijvoorbeeld Europese aanbestedingen)
  • Standbemanning op beurzen en tentoonstellingen
  • Verbeteren van producten en interne en externe werkprocessen
  • Assisteren binnen de customer support afdeling waar nodig
  • Alle voorkomende werkzaamheden die je bij een commercieel medewerker mag verwachten.

Wat bieden wij deze medewerker:

LCT-Textilligence biedt een marktconform salaris opgebouwd uit een flexibel en een vast deel. Na de inwerkperiode stellen wij een auto, laptop en smartphone ter beschikking. De eerste fase bestaat uit een inwerkperiode van minimaal 3 maanden op onze customer support afdeling. Daarna worden de taken verder uitgebouwd afhankelijk van jouw kerncompetenties. Wij bieden een unieke groep collega’s en daarbij ook zeer leuke producten om te verkopen.

Wil je solliciteren op deze functie stuur dan je meest recente CV voorzien van een korte motivatiebrief of mail naar : Vacature@lct-textilligence.com ter attentie van David Tiegelaar of Marjolein Plandsoen