Oplossingen voor het verkorten van de wachttijden in kledinguitgifte

Heeft u ook te maken met wachttijden in kledinguitgifte aan uw medewerkers? Nu duurzaamheid steeds belangrijker wordt en eigen vervoer wordt ontmoedigd, kiezen steeds meer werknemers voor het openbaar vervoer. Dit is een positieve ontwikkeling, maar het kan ook leiden tot lange rijen voor uw uitgiftesysteem, vooral als er veel mensen tegelijk aankomen bij uw uitgiftepunt. Bovendien is het vanuit hygiënisch oogpunt ongewenst om mensen te laten wachten in een rij.

Gelukkig kunnen wij u helpen om deze problemen op te lossen!

Oplossingen binnen het huidige systeem van kledinguitgifte

Optimaal beheer In samenwerking met uw wasserij kunnen we op maat gemaakte adviezen geven die zijn afgestemd op uw organisatie. Door middel van managementrapportages zorgen we ervoor dat het juiste aantal kledingstukken in het systeem aanwezig is en het aantal roulerende kledingstukken tot een minimum wordt beperkt. Het is zelfs mogelijk om het kledingpakket te versmallen.

FIFO

Net als in een supermarkt gebruiken we het principe van ‘first in first out’. Tijdens rustige uren wordt het systeem ingesteld om de kleding die het langst in het systeem aanwezig is, als eerste uit te geven. Op deze manier wordt zelfs de kleding die verder weg hangt eerder uitgegeven.

Up-to-date houden van de kleding in het systeem Om een snelle doorloop te garanderen, is het belangrijk om:

  • De kleding op tijd in het systeem te hangen.
  • Dagelijks te controleren of de kleding op de juiste positie hangt en deze indien nodig aan te passen in het systeem.
  • Het aantal benodigde kledingstukken in het systeem aan te passen als de kleding langer dan 4 weken in roulatie is.

Andere mogelijkheden

Centraal bestelpunt Als er veel werknemers tegelijkertijd kleding komen halen, kan de doorlooptijd bij de uitgiftepunten aanzienlijk worden verkort door gebruik te maken van een centraal bestelpunt op de aanlooproute. Door zich al bij het aanmelden aan te melden, verkort dit de wachttijd bij de uitgiftepunten. Het is direct duidelijk bij welk uitgiftepunt de kleding zich bevindt, omdat deze informatie al beschikbaar is bij het aanmelden.

Deze innovatie heeft twee voordelen:

  • Een snellere doorstroming.
  • Medewerkers ervaren deze extra mogelijkheid als prettig omdat er geen of slechts een beperkte wachtrij is.

De bovenstaande oplossingen zijn slechts enkele voorbeelden van wat we kunnen bieden om de wachttijden bij uw kledinguitgifte te verkorten. Als u wilt dat we nog eens met u meekijken en nadenken over de mogelijkheden binnen uw bestaande systeem, neem dan gerust contact met ons op via www.LCT-textilligence.com. We staan altijd klaar om u te helpen en samen met u te werken aan een efficiëntere en duurzamere uitgifte van kleding aan uw werknemers.