Duurzaam kledingbeheer dankzij de aanstaande EU Verordening Ecodesign

De kledingindustrie staat op het punt een grote verandering te ondergaan met de invoering van de EU Verordening Ecodesign. Als inkoper van kleding is het van cruciaal belang om goed geïnformeerd te zijn over deze invloedrijke regelgeving, die niet alleen duurzaamheidseisen aan textielproducten stelt, maar ook de vernietiging van onverkochte kleding aan banden legt.

Deze regelgeving, die nog in afwachting is van de definitieve stemming, belooft een fundamentele verschuiving te bewerkstelligen in de manier waarop we kleding produceren, verkopen en beheren. Zo toont onderzoek aan dat in Nederland maar liefst 6% van alle kledingstukken nooit verkocht wordt, met als gevolg dat veel van deze kleding eindigt in verbrandingsovens of versnipperaars.

De nieuwe regels zijn gericht op het stimuleren van de productie van duurzamere kleding – kleding die langer meegaat en eenvoudiger te repareren is. Indien reparatie geen optie is, moet recyclen een gemakkelijke volgende stap zijn. Bovendien wordt er gestreefd naar het verminderen van het verbruik van grondstoffen, energie en water gedurende het productieproces.

LCT-Textilligence neemt het voortouw in deze milieuverantwoorde transformatie door klanten te voorzien van intelligente kledinguitgiftesystemen. Met een breed scala aan managementinformatie kunnen we garanderen dat kleding ‘Just in time’ aangekocht en ingezet wordt, terwijl te allen tijde duidelijk is waar elk item zich bevindt.

We werken nauw samen met kledingproducenten en wasserijen om de gehele supply chain en de levensduur van uw kledingpakket inzichtelijk te maken. Zelfs het aanstaande Digitale Product Paspoort (DPP) kan naadloos geïntegreerd worden door de logistiek processen af te stemmen met de betrokken ketenpartners.

Enkele van de voordelen van LCT-Textilligence kledinguitgiftesystemen zijn:

  • Preventie van verlies en beschadiging;
  • Verkleinen van de kledingpool en verlagen van jaarlijkse exploitatiekosten;
  • Verhogen van de kwaliteit van de interne dienstverlening;
  • Mogelijkheid tot het aangaan van SLA’s met externe dienstverleners;
  • Beheren van garderobes en linnenvoorraad.

We nodigen u van harte uit om vandaag nog contact met ons op te nemen voor meer informatie. Bezoek ook onze website voor een uitgebreid overzicht van wat LCT-textilligence te bieden heeft. Samen werken we aan een duurzame toekomst voor de kledingindustrie!