Ikazia Ziekenhuis neemt tweede KUA in gebruik

Op 22 juni 2020 heeft het Ikazia Ziekenhuis te Rotterdam een tweede KUA van LCT-Textilligence in gebruik genomen. Wij wensen Ikazia hierbij net zo veel gebruiksgemak toe als zij al van het eerste systeem hebben!

Door de groei van het aantal medewerkers en ook de uitbreiding van het kledingpakket de afgelopen jaren, was een uitbreiding van het bestaande systeem gewenst. Doordat de huidige KUA ruimte al optimaal benut werd, was uitbreiding van de bestaande LCT-Textilligence KUA in deze ruimte niet meer mogelijk. Daarom is ervoor gekozen in een nabijgelegen ruimte een geheel nieuw systeem bij te bouwen.

De nieuwe KUA is aangesloten op de al aanwezige software en database en geldt als het ware als een extra unit. Logistiek geeft deze unit de mogelijkheid specifieke gebruikersgroepen te splitsen waardoor elke gebruikersgroep een vaste uitgiftelocatie heeft. De verdeling van de uitgiftes heeft hierbij een positief effect op de snelle kledingverstrekking voor alle functiegroepen.

Verspreiding gebruikers

Na ingebruikname van het tweede KUA systeem is het resultaat direct zichtbaar aldus Martijn van den Brom, Hoofd Logistiek van het Ikazia Ziekenhuis. “Bij beide KUA’s is de doorstroom goed en wordt iedere medewerker snel voorzien van kleding.”

Hoewel het project is opgestart nog voordat de Corona crisis uitbrak, bewijst de extra unit ook hierin direct zijn waarde. De spreiding van de gebruikers over meerdere systemen maakt 1,5 meter richtlijnen beter hanteerbaar. En daarbij is nog meer goed nieuws te melden…

‘Covid-update’ kledinguitgifte uitgerold

De nieuwe KUA bij het Ikazia Ziekenhuis heeft de primeur voor wat betreft de ‘Covid-update’, binnen Ikazia ook wel handsfree kledinguitgifte genoemd. Als eerste klant van LCT-Textilligence is het bestellen van de kleding ‘Corona-proof’ gemaakt, door het invoeren van contactloos bestellen. Het systeem biedt bij het voorhouden van de persoonlijke pas automatisch dezelfde items als bij de voorgaande bestelling aan (veelal bestelt men steeds dezelfde set kleding). Na aanmelden gaat direct een timer lopen en als deze verstreken is (na 5 sec) zonder aanraking, haalt het systeem vervolgens automatisch deze set kleding op. Enkel wanneer men een andere bestelling wil doen, hoeft men deze nog via aanraking in te voeren.

Na positieve testresultaten en de positieve reacties vanuit Ikazia is deze Covid-update klaar om ook bij andere klanten ingezet te gaan worden. Vraag naar de mogelijkheden voor uw organisatie!

Contact

Nog geen klant, maar wilt u graag meer weten over (Covid-proof) kledinguitgifte? Wij informeren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden. LCT heeft voor elke organisatie in elke sector een passende oplossing. Op onze website vindt u ook de benodigde informatie over de LCT-systemen.