LCT en Textilligence bundelen krachten in kledingbeheer en UHF RFID oplossingen

LCT, specialist in kledingbeheer, uitgifte- en garderobesystemen en Textilligence, specialist in UHF RFID oplossingen voor textielbeheer, zijn per 1 november 2019 samengegaan in één nieuwe onderneming LCT-Textilligence. De directie bestaat uit Marjolein Plandsoen en David Tiegelaar.

David Tiegelaar: “Dankzij de bundeling van beide expertises ontstaat er binnen de nieuwe onderneming een ongeëvenaarde hoeveelheid kennis en ervaring die garant staat voor een optimale dienstverlening. De focus van het bedrijf blijft ongewijzigd, onze klanten krijgen nog meer mogelijkheden”.

LCT-Textilligence voor uitgifte en beheer van bedrijfskleding

Inzicht en beheersbaarheid zijn de sleutelwoorden bij LCT-Textilligence als het over kledingbeheer, geautomatiseerde kledinguitgifte en -inname gaat. Oplossingen voor het verstrekken van hangende of gevouwen kleding op verschillende RFID platformen blijft de standaard. De Walk’n Closet™ oplossing van Textilligence wordt toegevoegd aan de brede keuze aan uitgiftesystemen van LCT. Hiermee is voor elke organisatie een passende oplossing beschikbaar.  

LCT-Textilligence voor UHF RFID innovaties

LCT-Textilligence is gespecialiseerd in het ontwikkelen en implementeren van turn-key UHF RFID oplossingen bij industriële wasserijen en hun klanten.  Daarmee is een optimale controle van zowel de voorraad als de textielstroom in wasserijen te realiseren.

Marjolein Plandsoen: “Veel klanten ervaren de voordelen van de unieke track & trace mogelijkheden. Door het totale inzicht in het feitelijke logistieke proces worden grote besparingen gerealiseerd. Hierdoor worden vaak met een gelijkblijvende insteek van linnen méér klanten bediend. Daarmee is een kostenefficiënt beheer van textiel gewaarborgd. Met de UHF RFID ‘walk through’ portals en tunnels kunnen honderden items in een paar seconden tijd worden gescand”.

Internationale groeiambitie met Clover4

De bestaande verkoopkanalen worden uitgebreid met Clover4 wat extra kansen biedt in markten waar LCT oorspronkelijk niet actief was. Clover4 richt zich wereldwijd op wasserijen die een gestroomlijnde, naadloze integratie willen van alle bedrijfsprocessen en (klant-)systemen in één gecombineerd platform.

Clover4 bestaat uit vier aandachtsgebieden; ERP software voor wasserijen via ABS Laundry Business Solutions, Productiemanagement software (MES) via Gotli-Labs, Kledinguitgifte en UHF RFID producten via LCT-Textilligence.