Wat te doen wanneer elke seconde telt?

Waar je vooral niet aan wilt denken op dat moment: hoe veilig is mijn kleding en is het wel beschikbaar? Geautomatiseerde voorraadbeheer, uitgifte van kleding en persoonlijke beschermingsmiddelen voor cruciale beroepen zoals politie, brandweer en verplegende/verzorgende beroepen is meer dan voorheen een onderwerp van gesprek.

Noodparaatheid betekent klaar zijn voor alles, met weinig ruimte voor fouten

Door kleding te voorzien van een RFID chip en het optimaal te gebruiken van track and trace mogelijkheden kun je kleding en apparatuur volgen. Dit zorgt ervoor dat alle materialen in topconditie en steeds op de juiste plaats aanwezig zijn!

Klaar om te gaan betekent voorbereiding

Tijdens een noodgeval is elke seconde belangrijk. Wanneer sirenes afgaan, moeten alle hulpverleners zo snel mogelijk vertrekken. Maar klaar zijn om te gaan betekent ook veel voorbereiding. Zoals zorgvuldig onderhoud en inventaris van de nodige apparatuur, kleding en beschermende persoonlijke hulpmiddelen als brandbestrijdingspakken of  protectiejassen en mondmaskers. Om ervoor te zorgen dat de pakken en apparatuur op de juiste plaats worden bewaard, in voldoende aantallen en direct beschikbaar zijn, betekent dit ook nadenken over je supply chain.

Hoe pak je dit aan:

  • Track and trace is een mogelijkheid! Door een RFID-chip aan kleding en materialen te bevestigen. Alles wat voorzien is van een chip kun je dan volgen, dit is mogelijk vanaf producent tot aan interne voorraad en bij uitgifte en terugname.
  • Afhankelijk van hoe ver je wilt gaan, kan kleding  en apparatuur verder gevolgd gaan worden. Vanuit uitgifteautomaat, aantal stuks per gebruiker, inleveren voordat je nieuwe schone kleding krijgt,  aantal bewassingen voordat waterkolom controle plaatsvindt of een nieuwe beschermende finishlaag aangebracht dient te worden.
  • Wanneer het snel moet gaan, kunnen kleding en PBM’s automatisch  in en ‘uitgecheckt’ worden voor noodhulp wanneer het door een deuropening gaat.

“Het verzamelen van gegevens over voorraad, uitgifte, inname , bewassingen, van kleding en apparatuur geeft kennis over de levensduur, voorraad en voorraadbeheer. “

Voor meer informatie bezoek onze website! www.LCT-Textilligence.com