Krijg controle over het gebruik van kleding binnen uw organisatie

Werkkleding is vaak een onderbelicht aspect van de bedrijfsvoering, maar wel een waar veel efficiëntie te behalen valt. In veel organisaties ligt bedrijfskleding op een plank waar medewerkers zelf hun kleding vandaan halen of waar een vaste medewerker dit beheert. Dit kan leiden tot een gebrek aan overzicht, verlies van kledingstukken en het onvermogen om de juiste kleding aan de juiste persoon te verstrekken.

In slechts drie simpele stappen krijgt u volledig inzicht in al uw kledinggebruik binnen uw organisatie en zorgt u ervoor dat medewerkers altijd alleen van de juiste kleding worden voorzien.

Stap 1: Inzicht in uw voorraadbeheer

De eerste stap naar controle bereikt u door uw voorraad en medewerkers bekend te maken en deze in real time automatisch te laten bijwerken door een simpel beheerprogramma en automatische kledinguitgiftesystemen van LCT-Textilligence. Hiermee krijgt u een overzicht van de soorten kledingstukken in omloop en die elke medewerker ook daadwerkelijk mag pakken.

Door elk kledingstuk van een wasbare RFID-chip te voorzien, identificeert u elk artikel als een uniek kledingstuk. Hierdoor weet u gelijk hoeveel verschillende kledingstukken u binnen de organisatie hebt, in omloop zijn en welke eventueel bij de wasserij liggen.

Door uw medewerkers in kledingprofielen in te delen, zorgt u ervoor dat elke medewerker alleen van de juiste kleding voorzien wordt.

Stap 2: Kleding in omloop

Uw voorraad zal vanaf nu niet meer op een stelling liggen, maar zich in een geautomatiseerd kledinguitgiftesysteem bevinden. Hierdoor kan een medewerker 24/7 gecontroleerd en geregistreerd kleding pakken. De uitgiftesystemen controleren dus niet alleen de beschikbare voorraad, maar ook het gebruik van elke medewerker. Zij zorgen er dus ook voor dat een medewerker van de juiste kleding voorzien wordt. Het onnodige kledinggebruik van uw medewerkers is nu per direct te controleren en te voorkomen.

Als de medewerker eenmaal klaar is met zijn/haar dienst, dienen de kledingstukken ingeleverd te worden zodat deze gewassen kunnen worden. De ingeleverde kledingstukken zullen door de wasserij weer schoon aan u worden geleverd. Ook dit proces wordt door onze systemen en beheerprogramma geregistreerd, waardoor u het kledinggedrag van de medewerkers en de nieuwe voorraad gewassen kledingstukken kunt beheren. Ook is het nu mogelijk om te zien hoeveel kledingstukken een medewerker bijvoorbeeld het laatste jaar gepakt en ingeleverd heeft. Hier blijkt dan ook gelijk uit dat het gedrag van dragers correct is en dat het onbeperkt pakken van kleding niet meer mogelijk is geweest.

Stap 3: Voorraad

De kledinguitgiftesystemen dienen ook als een geregistreerd magazijn, waarvan u op elk gewenst moment kunt zien hoeveel kledingstukken er nog op voorraad zijn of aangevuld moeten worden. Het persoonlijk moeten tellen en zoeken van kledingstukken om een inventaris te maken, is nu niet meer nodig. Aangezien u nu ook het kledinggedrag van uw medewerkers kent, weet u nu dus ook wanneer u uw voorraad moet bijwerken.

Rapportages gebruik Door middel van rapportages die automatisch door onze software worden gemaakt weet u dus precies waar elk kledingstuk zich bevindt en/of alle medewerkers elke dag van schone kleding worden voorzien.

Meer informatie over kledingbeheer?

Wilt u meer informatie neem dan contact met ons op. Op onze website staat ook meer  informatie over de mogelijkheden.