Staan uw medewerkers lang in de rij voor schone kleding?

Bedrijfskleding is een persoonlijk beschermingsmiddel. De wetgeving in veel landen verplicht de werkgever beschermingsmiddelen te verstreken aan het personeel. Voor een kleine organisatie is het verstrekken van de kleding vaak een bijzaak, er wordt kleding ingekocht en aan de medewerker verstrekt. Het reinigen gebeurt meestal thuis of misschien in een kleine wasmachine op het werk

Zodra de organisatie groeit of de vervuiling van de kleding toeneemt, wordt het een budgetpost op de begroting. Het reinigen gebeurt in een professionele wasmachine of door een externe wasserij. Veel organisaties kiezen er dan voor om de kleding te verstrekken via een magazijn. Dit magazijn is op gezette tijden geopend voor het verstrekken van gereedschappen, materialen en de persoonlijke beschermingsmiddelen, waarbij de magazijn medewerkers toezien op het regelmatig gebruik van de kleding.

Bij zo’n magazijnbalie is het op onmogelijke tijdstippen altijd dringen geblazen. Medewerkers moeten op pad of op de werkvloer verschijnen en staan dan in de rij voor schone kleding. Andere collega’s moeten onderdelen hebben of gereedschappen en die staan in dezelfde rij te wachten. Vervolgens moeten ze zich nog omkleden voordat ze voor de werkgever beschikbaar zijn. 

Een geautomatiseerd kleding uitgifte systeem in de garderobe is een slimme oplossing. Medewerkers kunnen zich bij binnenkomst direct omkleden en schone kleding pakken indien gewenst. De logistieke stroom van de kleding verstoort de balie uitgifte niet meer. Een kleding uitgifte automaat is 24/7 beschikbaar en in sommige gevallen ook in staat om andere Persoonlijke Beschermings middelen te verstrekken. In de Management software van de Kleding Uitgifte Automaat ziet u het gebruik van de kleding per medewerker of per afdeling terug.

Als werkgever hoeft u niet bang te zijn voor het uit de hand lopen van de kosten want middels de verschillende kredietsystemen kunt u voorkomen dat er overmatig vaak gewisseld wordt. U houdt inzicht in het kledinggebruik, en ziet tegelijk ook duidelijk welke medewerkers niet zo vaak wisselen. Qua investering valt een uitgifte systeem ook mee. Een dergelijk systeem wordt tussen de vijf en tien jaar afgeschreven. Huur of lease van een systeem is ook een mogelijkheid. 

Voordelen LCT-Textilligence systemen op een rij

Geautomatiseerde kledinguitgifte met de systemen van LCT-Textilligence biedt u naast tijd- en kostenbesparing  verschillende andere voordelen:

  • 24/7 beschikbaarheid
  • Transparantie: inzicht in kledinggebruik en rapportagetool
  • Ruimtebesparing
  • Hygiëne
  • Gebruiksgemak

Wilt u meer informatie neemt u dan contact met ons op. Onze website geeft u ook al informatie aangaande de mogelijkheden.