Voorraad bijhouden is tijdrovend, beheersbaarheid van kleding

In organisaties waar bedrijfskleding wordt gedragen is de organisatie van kledingbeheer altijd een enorm tijdrovende taak.

Vragen zoals onderstaand zullen u dan ook bekend voorkomen;

  • Is er voldoende kleding in omloop?
  • Heb ik voldoende maten van mijn artikelen beschikbaar?
  • Waarom moet ik jaarlijks zo veel nieuwe kledingstukken bestellen?
  • Waarom verdwijnen er veel kledingstukken?

Vaak heeft u op deze vragen geen antwoord, gewoonweg omdat er geen zicht in het proces is en daarnaast ook geen enkele tracebility is.

Beter inzicht verkrijgen in het kledingproces?

Met kledinguitgifteautomaten van LCT-Textilligence hebben gebruikers niet alleen 24/7 beschikbaarheid van kleding, maar heeft u ook volledig inzicht in het gehele proces.
Heel eenvoudig wordt in de rapportages weergegeven of er voldoende kleding is, en ook of de juiste kleding beschikbaar is. Doordat kledingstukken voorzien zijn van een RFID chip staat elk kledingstuk geregistreerd in een database. Onze systemen scannen deze chip op verschillende momenten in het proces, namelijk bij het beladen van de kleding in de automaat, tijdens de uitgifte, maar ook tijdens het inleveren. Op deze manier is altijd te achterhalen waar een kledingstuk zich bevindt.

Kledingbeheer

Doordat inzichtelijk is welke kleding uw medewerkers dragen, geeft het systeem u adviezen over de totale kledinginzet en de verhouding hierin tot de medewerkers. U ziet dus direct of u extra kleding nodig heeft, of teveel in roulatie heeft. Naast de informatie over kleding kunt u nog vele andere statistieken opvragen over het functioneren van het systeem zelf, maar ook over de gebruikers.

Juiste kleding beschikbaar voor medewerkers

Het systeem geeft u ook advies over de hoeveelheid en welke kleding benodigd is in het systeem. U heeft dus volledige inventory control waardoor minder kleding nodig is. Een lagere kledinginzet, en dus een besparing mogelijk op uw kleding. En de systemen zijn altijd 27/4 beschikbaar voor uitgifte.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van ons beheersysteem, neemt u dan contact met ons op. Op onze website vind u ook de benodigde informatie over de LCT-Textilligence systemen.