24/7 uitgifte van schone bedrijfskleding

Wanneer u uw uitgifte van kleding traditioneel via een balie laat uitvoeren, weet u ongetwijfeld dat de verhouding tussen bezetting en productiviteit niet in verhouding is.

De balie is gedurende de hele dag open om medewerkers de juiste kleding te verstrekken en ook beschikbaarheid in de weekenden is noodzakelijk. Hiermee heeft u hoge personeelskosten.

Daarnaast kunnen deze medewerkers ook niet weg bij de balie, waardoor inefficiënt met personeel wordt omgegaan. Komen er geen medewerkers die kleding nodig hebben, dan heeft het personeel niet veel om handen.

Heel jammer, want deze medewerkers kunnen in de niet benutte tijd zo veel ander werk verrichten.

Efficiënt werken

Een manier om uw personele kosten te verlagen is het gebruik van geautomatiseerde kledinguitgifte systemen.  De systemen zijn 24/7 beschikbaar en werken geheel automatisch. Voor de daadwerkelijke uitgifte van kleding is dan ook geen personeel meer nodig.

Ook de belading van de systemen gaat geheel automatisch, waarbij het personeel alleen de beladingsstang bij dient te vullen. Dit is maar enkele malen per dag nodig.

In de tussenliggende tijd kunt u uw personeel inzetten voor andere werkzaamheden.

Geen weekenddiensten

Veelal wordt er in weekenden geen schone was geleverd door een wasserij. Hierdoor is belading van de systemen in de weekenden vaak niet nodig. Doordat de LCT-systemen de kleding ook geheel automatisch uitgeven, is er tijdens de weekenden geen of minimale personele bezetting nodig.

Beperkte ruimteopslag van kleding door inventory control

Wanneer kleding wordt uitgegeven via een balie is ook een grote voorraad aan kleding nodig. Men weet niet hoeveel kleding nodig is, omdat dit veelal niet geregistreerd wordt. Daarbij komt dat kleding ook nog per artikel en maat gesorteerd aangeleverd en opgeslagen dient te worden. Hierdoor is veel ruimte nodig voor kledingopslag.

Door gebruik te maken van de LCT-systemen is gesorteerd aanleveren niet meer nodig. Dit scheelt u ook direct weer in kosten, aangezien de wasserij een handeling minder hoeft uit te voeren. Tevens is minder voorraad van kleding nodig, omdat het systeem exact berekent hoeveel kleding benodigd is. U heeft dus volledige inventory control waardoor minder kleding nodig is. Een lagere kledinginzet, en dus een besparing mogelijk op uw kleding.

Wilt u meer informatie over geautomatiseerde kledinguitgifte neemt u dan contact met ons op. Op onze website vindt u ook de benodigde informatie over de LCT-systemen.