Optimaliseer uw bedrijfskleding met een geautomatiseerd systeem

Veel bedrijven bewaren hun bedrijfskleding nog steeds op een plank waar medewerkers zelf hun kleding van af kunnen pakken, of waarbij een vaste medewerker de kleding aan hen geeft. Dit kan resulteren in een gebrek aan inzicht in het kledingverbruik van het bedrijf, met als gevolg onduidelijkheden, grote tekorten en verlies van kledingstukken. Hoe kunt u deze situatie verbeteren en meer controle krijgen over uw bedrijfskleding?

Stap 1: Creëer inzicht in uw voorraadbeheer

De eerste stap naar controle is het bekendmaken van uw voorraad en medewerkers en deze in real time bijwerken door middel van een simpel beheerprogramma en automatische kledinguitgiftesystemen. Zo krijgt u een overzicht van de soorten kledingstukken in omloop en die elke medewerker mag pakken.

Door elk kledingstuk van een wasbare RFID-chip te voorzien, identificeert u elk artikel als een uniek kledingstuk. Hierdoor weet u gelijk hoeveel verschillende kledingstukken u binnen uw organisatie hebt, er in omloop zijn en welke eventueel bij de wasserij liggen. U zet hiermee de eerste stap naar controle en transparantie.

Stap 2: Kleding in omloop

Uw voorraad zal vanaf nu niet meer op een stelling liggen, maar zich in een geautomatiseerd kledinguitgifte systeem bevinden. Hierdoor kan een medewerker 24/7 gecontroleerd en geregistreerd kleding pakken. De uitgiftesystemen controleren niet alleen de beschikbare voorraad, maar ook het gebruik van elke medewerker. Onnodig kledinggebruik van uw medewerkers is nu direct te controleren en te voorkomen.

Zodra de medewerker klaar is met zijn/haar dienst, dient hij/zij de kledingstukken in te leveren zodat deze gewassen kunnen worden. De ingeleverde kledingstukken worden door de wasserij schoon aan u geleverd. Dit proces wordt ook door onze systemen en beheerprogramma geregistreerd, zodat u het kledinggedrag van de medewerkers en de nieuwe voorraad gewassen kledingstukken kunt beheren. U kunt nu bijvoorbeeld zien hoeveel kledingstukken een medewerker het laatste jaar gepakt en ingeleverd heeft.

Stap 3: Voorraad

De kledinguitgiftesystemen fungeren ook als geregistreerd magazijn, waar u op elk gewenst moment kunt zien hoeveel kledingstukken er nog op voorraad zijn of aangevuld moeten worden. Het persoonlijk moeten tellen en zoeken van kledingstukken om een inventaris te maken is nu niet meer nodig. Aangezien u het kledinggedrag van uw medewerkers kent, weet u nu precies wanneer u uw voorraad moet aanvullen.

Rapportagegebruik Met behulp van rapportages die automatisch door onze software worden gegenereerd, weet u precies waar elk kledingstuk zich bevindt en of alle medewerkers dagelijks van schone kleding worden voorzien.

In slechts drie simpele stappen krijgt u volledig inzicht in al het kledinggebruik binnen uw organisatie.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. Op onze website vindt u ook meer informatie over de mogelijkheden.